20 Temmuz 2011 Çarşamba

PATATESLİ POĞAÇA


Malzemeler:
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • 1 bardak süt
  • 1 bardak ılık su
  • 1 bardak yoğurt
  • 1 paket yaş maya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz   
Üzeri:
  • Çörekotu
  • Yumurta Sarısı
İç Malzemesi:

  •  5 adet haşlanmış patates
  •  Kırmızı toz biber
  •  Tuz


Yapılışı:
Maya, şeker ve ılık su birlikte kabartılır. Daha sonra malzemeler sırası ile eklenir. Yumuşak bir hamur elde edilip 1 saat kabarması için beklenir. Daha sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp, içine yumuşak yağ sürülür. Haşlanan patateslerden konulur ve şekil verilir.Yağlanmış tepsiye dizilir .Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörekotu serpilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN...





Hiç yorum yok: