31 Ekim 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


ZEYTİN YAĞLI PIRASA

Malzemeler:
  • 1 kg pırasa
  • 2-3 tane havuç
  • 1 fincan pirinç
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 1/2 kesme şeker
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı salça(isteğe bağlı)
  • Tuz
Yapılışı:
Pırasaların yeşil yerlerinden ayırın ve beyaz kısımlarını çapraz kesin. Havuçları da aynı şekilde çapraz kesin. Daha sonra tencereye yağı koyup sırasıyla önce soğanları sonra havuç ve pırasaları en son da salçayı ilave edip kavurun. Üzerlerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip içine şekerini de atın ve pişirmeye bırakın. Yemek kaynayınca pirincini ilave edin pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocağın altını kapatınca limon suyunu sıkın ve soğumaya bırakın..

Hiç yorum yok: