12 Haziran 2013 Çarşamba

CEVİZLİ BURMA



MALZEMELER
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • aldığı kadar un
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz


YAPILIŞI

Maya ılık su ve şekerle eritilir, içine diğer malzemeler katılıp yumuşak bir hamur olana kadar yoğurulur. Sonra hamurun gelmesi için dinlenmeye bırakılır. Hamur kabarınca elma büyüklüğünde bir parça koparılıp yağlanmış zeminde elle bastırılarak açılır. Üstüne bol çekilmiş ceviz serpilir ve ortadan simit gibi bölünüp burarak şekil verilir. Yağlanmış tepsiye sık sık dizilir ve en üstüne bolca sıvı yağ sürülüp 200 derecede kızarana kadar pişirilir.. Afiyet olsun...


Blogger,Hera

Hiç yorum yok: