18 Haziran 2013 Salı

AYVA TATLISI


Malzemeler:
  • 6 tane ayva
  • 1/4 çay kaşığı gıda boyası
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 elma
  • 1 fincan ceviz
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 3 tane karanfil
  • su
Yapılışı:

Ayvaları soyup ortadan ikiye bölün, ortasını oyup çekirdekleri çıkarın ve tencereye dizin. Ortalarına 1 çorba kaşığı toz şeker koyun daha sonra boya ve 1 su bardağı şekerle hazırlanmış suyu  ayvaların üzerine çıkacak kadar ilave edin.Ayva çekirdekleri ve karanfilide suya ekleyip orta ateşte ayvaları arada bir çevirerek yumuşayana kadar pişirin. Bu arada elmaları rendeleyip 3 çorba kaşığı şekerle ocakta pişirin. Sonra içine tarçın veceviz ekleyip soğumaya bırakın. Pişen ayvaları borcama alıp ortalarına elmalı içten koyun ve soğumaya bırakın.  Dilerseniz 180 derece fırında 15 dk pişirebilirsiniz(ben fırınlamıyorum) ... Afiyet olsun :)

Blogger,Hera

Hiç yorum yok: